Skip to content

Breaking the taboo

2012 desember 7
from → Samfunn
by Anita Nyholt

Dokumentaren «Breaking The Taboo» blir presentert av Morgan Freeman. Kampanjen «Stopp krigen mot narkotika» har 1 million underskrifter som mål!

This groundbreaking new documentary uncovers the UN sanctioned war on drugs, charting its origins and its devastating impact on countries like the USA, Colombia and Russia.

Featuring prominent statesmen including Presidents Clinton and Carter, the film follows The Global Commission on Drug Policy on a mission to break the political taboo and expose the biggest failure of global policy in the last 50 years.

The Global Commission on Drug Policy oppfordrer verdens ledere til å avkriminalisere narkotikabruk:

«Få slutt på kriminaliseringen, marginaliseringen og stigmatiseringen av mennesker som bruker narkotika, men ikke skader andre. Politiske ledere og offentlige personer må ha mot til å si offentlig hva mange av de erkjenner privat, at bevisene på en overveldende måte demonstrerer at undertrykkende strategier ikke vil løse narkotikaproblemet og at krigen mot narkotika har ikke, og kan ikke bli vunnet.»

To Ban Ki-moon and all Heads of State:
«We call on you to end the war on drugs and the prohibition regime, and move towards a system based on decriminalisation, regulation, public health and education.
This 50 year old policy has failed, fuels violent organised crime, devastates lives and is costing billions. It is time for a humane and effective approach.»

Målet er 1 million underskrifter.
Signer oppropet her!

«Breaking the taboo» kan lastes ned på iTunes

Share
4 Responses leave one →
 1. mars 20, 2014

  Denne dokumentaren ble lansert sammen med underskriftskampanjen “Stopp krigen mot narkotika”, som hadde 500 000 underskrifter som mål, i forbindelse med overlevering av et opprop til «Ban Ki-moon and all Heads of State». Da de klarte å samle inn alle disse underskriftene økte de målet til 1 million. http://www.avaaz.org/en/end_the_war_on_drugs_2

  I teksten på den første underskriftskampanjen sto det at det var et samarbeidsprosjekt med The Global Commission on Drug Policy, som på den tiden var mye i mediene (også på norsk tv). Da underskriftene «stoppet» på ca 600 000 tok jeg kontakt med The Global Commission on Drug Policy og spurte om de samarbeidet med de som hadde kampanjen, eller om de iallefall hadde mulighet for å be dem om å legge ut mer oppdatert tekst enn det som ligger der fra desember 2012. Med gammel tekst er det vanskelig å få flere til å underskrive på noe som ser ut til å være en «tilbakelagt kampanje». Jeg fikk aldri svar på henvendelsen og det kan derfor godt være at kampanjen var mest ment som et PR-stunt for filmen. Den lå gratis tilgjengelig en stund på nett, men så ble det senere krevd betaling for å se den. Uansett er det fint at folk signerer, og veldig bra om de når målet om 1 million underskrifter.

  http://www.facebook.com/luhm.no/posts/614071771998902

 2. desember 7, 2012

  Veldig bra dokumentar, det blir spennende å se når den blir sendt verden rundt, kanskje da så vil vi se en stor endring i meningene rundt Narkotikapolitikken, jeg satser på at denne filmen kommer til å gjøre store ting, når The Business Behind Getting High kom ut var det mange som endret mening i Amerika, så det er ikke noe tvil om at denne filmen kommer til å gjøre store ting, men det er veldig usikkert hvor stor påvirkning denne filmen kommer til å gjøre på det Norske samfunnet.

 3. Sindre A permalink
  desember 7, 2012

  Denne må jeg finne tid til å se i løpet av helgen!
  Jeg syntes det er spennende at flere og flere stater i usa får et mer rasjonelt forhold til rus-spørsmål, usa som så lenge har stått i spissen for denne meningsløse ‘krigen’.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS